Tabor GG (Straža ob Idrijci)

Letos smo taborili blizu Straže ob Idrijci, vendar nas tja ni pripeljal avtobus. Z vlakom smo prišli do Grahovega ob Bači, od koder smo imeli čudovit dvodnevni pohod, ki je žel same pohvale in nam je bil tako všeč, da bi traserju najraje postavili kar spomenik.
V taboru pa smo imeli dan prve pomoči, učili smo se preživetja v naravi in noč preživeli izven udobja svojih šotorov, v bivakih na sredini tabornega prostora, za en dan se je vrnil srednji vek, ki smo ga preživeli skupaj z MČji. Polni energije in veselja smo se podali tudi na dvodnevno orientacijo, kjer pa nas je namočil deževni oblak tako zelo, da smo se žalostni, zaradi odpadlega drugega dne orientaicije, vrnili nazaj v tabor in upali, da bomo lahko kdaj nadaljevali z manjkajočo orientacijo.
Žal nadaljevanja orientacije nismo dočakali, a smo nanjo tudi kaj kmalu pozabili, saj smo se od dežja komaj posušili in že so za nas cel dan, z porokami vred pripravili Bogomolke in Vevrce, kjer se je dogajali na polno.
Za piko na i (in zadovoljiv nadomestek drugega dne dvodnevne orientacije), pa smo šli na izlet, kjer smo od štarta do cilja poizkusili priti po azimutu. Po večkratne prečkanju rek in hoje čez drn in strn, nam je to tudi uspelo, čakal nas je le še zadnji ogenj, nato pa smo speči v avtobusih zapustili tabor, da je na njem ostala le še štruca kruha.

Avtor: Urška Jankovič, Bor Grošelj Simić, Žiga Debevc in drugi

Vsebina