Rodova taborna prostora

Kal-Koritnica

Pogled iz vrha

Taborni prostor Rodu Sivega volka se nahaja v bližini vasi Kal-Koritnica, le 4 km iz Bovca v smeri proti Vršiču (nekaj minut z avtom ali 1 uro peš). Dostop je mogoč čez Vršič, prelaz Predel (Italija) ali mimo Tolmina oziroma Kobarida.

Taborni prostor je velik 5000 m2 na katerem lahko hkrati tabori od 50 do 100 taborečih - brez težav postavimo več kot 30 šotorov (tipa Savica), več večjih štabnih šotorov in konjušnico (jedilnico) ter imamo ob tem še nogometno igrišče in igrišče za odbojko! Postavitve bivalnih šotorov ne priporočamo na severovzhodnem robu travnika, saj se je s hriba v preteklosti že privalil kakšen kamen.

Sanitarije so urejene - hiška s tremi (normalnimi) stranišči in umivalniki. Vodo črpamo s sončno energijo 40 m visoko od zajetja pri cesti, zato je treba z njo ravnati varčno. V primeru da bi vode zmanjkalo, jo dostavijo gasilci, pitno vodo pa nosimo ročno. Na taborjenju zato potrebujete vseh vrst kanistre, kante ipd. za vodo.

Približno 5 do 10 min hoda od tabornega prostora se nahajata dva odlična prostora za kopanje na reki Soči. Na obeh se lahko kopajo tako plavalci kot neplavalci, saj imata plitvine in globje vode, v katere lahko skačemo z manjših ali večjih skal ob bregovih Soče ali z visečega mostu

Okoli tabornega prostora je prepovedano podiranje dreves, saj nam ta (edina) nudijo senco! Ognjišče na taboru je urejeno, drugje na travniku ni dovoljeno kuriti. Stalni prebivalci okoliških gozdov in redni obiskovalci tabora so polhi, ob večerih nam včasih nagajajo majski hrošči. Ribolov v Soči je v sezoni dovoljen le z dovolilnico.

Cena najema prostora (leto 2022) je odvisna od števila udeležencev:

  • do 45 udeležencev: 2 €/osebo na dan
  • 45 - 75 udeležencev: 90 € na dan
  • nad 75 udeležencev: 90 € + 0,5 €/osebo na dan
V ceno je vključena uporaba WC-jev, voda in odvoz smeti. Kontaktirajte nas tukaj.

 

 

Kred pri Kobaridu

Pogled iz vrha

Tabornega prostora nimamo več v najemu, za taborjenje pa se je še vedno možno dogovoriti pri lastnici.

Taborni prostor v Kredu pri Kobaridu leži na desnem bregu Nadiže pod cerkvijo sv. Volarja, ki obvladuje veliki zavoj reke Nadiže na njeni poti iz Breginjskega kota proti Benečiji. Nadiža v bližini Kreda privlači s svojimi koriti in številnimi tolmuni. Poleti se ogreje tudi do 20 stopinj, v tem času pa je pod vasjo Robič urejeno kopališče, primerno tudi za skakanje. Ker je dostop do reke preprost, se je v okolici tabornega prostora možno kopati na večih lokacijah navzgor in navzdol po toku reke Nadiže.

Dostop do tabornega prostora - od Kobarida se peljemo proti mejnemu prehodu Robič. Za vasjo Robič je na desni strani ceste veliko parkirišče, kjer pustimo avto. Do tabornega prostora pridemo peš, tako da sledimo kolovozu, ki v smeri sv. Volarja prečka Nadižo (reko prebredemo). Bližje tabornemu prostoru lahko pridemo po drugi poti, tako da v vasi Robič sledimo smerokazu v Kred. Zapeljemo se skozi Kred in za vasjo zavijemo levo proti Nadiži. Tudi tam je potrebno reko prebresti, če želimo priti do našega travnika.

Prav reka ločuje taborni prostor tudi od ceste/vasi/civilizacije :) zato je treba vso opremo znositi ali s traktorjem prepeljati čez njo. Slednje je močno odvisno od vodostaja Nadiže.

Ob robu tabornega prostora stojijo trije večji balvani, eden izmed njih je navrtan s svedrovci in primeren za prosto plezanje. Balvane lahko uporabimo tudi namesto jambora in nanje napeljemo taborno zastavo.

Na tabornem prostoru lahko hkrati tabori do 50 ljudi.

Vsebina